Kycklinggratäng
Hittade av slump ett recept på baksidan av ett såspaket, så var tvungen o testa. Fast ändrade det såklart efter eget tycke och smak ;)
För 4 port:
3 dl ris
400 g kycklingfile
1 påse Cafe de Paris sås
1 dl lätt cream fraiche
2 dl vatten
ananasskivor
majs
salt och peppar
3 dl ris
400 g kycklingfile
1 påse Cafe de Paris sås
1 dl lätt cream fraiche
2 dl vatten
ananasskivor
majs
salt och peppar
Gör såhär:
- Koka riset
- Dela kycklingfilen i bitar och bryn i smör, salta och peppra
- Täck botten på en ugnssäker form med det kokta riset
- Lägg kycklingbitarna, ananas och majs ovanpå riset
- Blanda ner innehållet från en påse Cafe de Paris sås i vatten och cream fraiche, och koka upp
- Häll såsen i formen
Grädda gratängen i ugn 200 grader, 20-30 min.

Ser kanske inte så aptitligt ut, men gott var det.
I orginalreceptet är det zucchini (istället för ananas och majs)
som man steker lite innan det läggs i formen.
Kommentarer
Trackback