Mangogryta
Minns inte vilken tidning eller när jag hittat detta recept, men provade det för första gången idag.
(Med vissa ändringar).
(Med vissa ändringar).

Ingredienser: (för 4 personer)
1 sats grytbitar
1/2 purjolör
1 röd paprika
ca 300 g blomkålshuvud
1 msk tomatpuré
1/2-1 tsk sambal oelek
1/2 dl mango churtney
buljong
200 g mangotärningar
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
2 msk rostade jordnötter eller cashewnötter
smör eller olja
salt och peppar
Gör så här:
- Ansa, skölj och skiva purjon. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
- Bryt loss små buketter från blomkålen.
- Fräs purjolöken i smör eller olja i en gryta ett par min.
Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare några min. - Tillsätt paprika, blomkål, grytbitar, buljong och sambal oelek.
(Jag har ingen aning om vad sambal oelek är, så skippade det) - Blanda i mango churtney och låt koka ihop i 5 min.

- Tillsätt yoghurten och mangobitarna och värm en kort stund - Det kan skära sig om det får koka.
- Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

- Strö nötterna över grytan och servera med ris. (Jag skippade även nötterna)

Supergott! :D
Kommentarer
Postat av: Emma
mmm, ser smaskens ut... ska nog prova detta recept... men blir nog att hoppa över nötterna ^^
lill killen måste man tänka på ;)
Svar:
Jonna
Trackback