Banan- och kanelmuffins

 
150 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
2 st ägg
2 st bananer
3 dl vetemjöl
3/4 dl mjölk
  1. Blanda smör och socker i en bunke.
  2. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kanel.
  3. Blanda i äggen och rör om kraftigt.
  4. Skala bananerna och mosa de med en gaffel på en tallrik.
  5. Tillsätt bananmoset och vetemjöl till smeten.
  6. Häll sist i mjölken och rör till en jämn smet.

Ställ muffinsformar på en plåt och fyll de till 3/4 med smet.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader, 20 min. 
 
 
Dessa blev visst lite platta, men goda! :)
 
 

Apelsin och choklad cupcakes

Från början hade jag tänkt göra apelsinbotten med chokladkräm innui. Men spriten som jag tänkt köpa som gör att man lätt kan få in kräm i botten, fanns såklart inte kvar i butiken nu när jag behövde den.. Attans.
 
Så jag gjorde en chokladbotten med smak av apelsin istället. Tyvärr blev det lite för mycket apelsinsmak så chokladsmaken förvann. Men enligt de som fått smaka hittills blev de supergoda ändå så jag är nöjd! :)
 
Glasyren har även den smak av apelsin och till dekoration en romersk båge.
 
 

RSS 2.0